Botuliini

Esteettiset botuliinihoidot

Botuliini on lääkeaine, jota käytetään esteettisessä kauneudenhoidossa ilmejuonteiden hoitoon. Sen teho perustuu sen lihaksia rentouttavaan vaikutukseen, kun juonteita aiheuttavat lihakset rentoutuvat, iho palautuu ja juonteet siliävät tai häviävät kokonaan.

Botuliini on usein ainut toimiva hoito otsan vaakajuonteisiin ja kulmien väliin muodostuvan sibelius-rypyn hoitoon. Botuliinilla hoidetaan myös silmäkulmien naururyppyjä, huulen yläpuolen juonteita (tupakkarypyt), kaulan juonteita ja paljon muuta.
Botuliini alkaa toimia lihaksessa 3–7 päivän kuluessa ja hoitotulos on aina väliaikainen, joten hoito tulee uusia säännöllisesti. Vaikutusaika on yksilöllinen, mutta yleensä hoito uusitaan 3-6kk välein.

Vahvat lihakset ja syväksi päässeet juonteet saattavat vaatia alkuun hoidon uusimista useammin, mutta kun haluttu lopputulos on saavutettu, voidaan hoitoväliä yleensä pidentää.
Oikeaa ikää hoitojen aloittamiselle ei ole. Toisen kasvoilla saattaa näkyä ilmejuonteita jo 25- vuotiaana ja toisella vasta 50-vuotiaana. Yksilöllisiä eroja on paljon ja ne syntyvät luontaisesta ilmeikkyydestäsi, ihotyypistä, kasvojen lihaksistosta, geeneistä ja elintavoista.
Hoitoa voidaan käyttää ennaltaehkäisemään juonteita nuorella, mutta ei ole myöhäistä siinäkään vaiheessa, kun juonteet näkyvät kasvoilla lihasten ollessa rentonakin.
Botuliinipistoksista saattaa jäädä pieniä mustelmia ja punoitusta iholle, mutta varsinaista toipumisaikaa hoidolle ei ole.
Ennen ensimmäistä Botuliini-hoitoasi varaa aina aika ensin konsultaatioon. Mikäli olet käynyt hoidossa jo aiemmin ja se on sinulle tuttu, voit varata ajan suoraan hoitoon.
Klinikka Glowssa botuliinihoidot tekee aina erikoiskoulutettu terveydenhuollon ammattilainen lääkärin valvonnassa.

Lääketieteelliset botuliinihoidot

Botuliinia käytetään myös lääketieteellisissä tarkoituksissa, esimerkiksi purentafysiologisten ongelmien (bruksismi), migreenin ja liikahikoilun (hyperhidroosi) hoidossa. Botuliinihoito tulee yleensä harkintaan siinä vaiheessa, kun kaikki muut hoitokeinot on kokeiltu ja niistä ei ole saatu riittävää hoitovastetta. Lääketieteellisistä botuliinihoidoista Klinikka Glowssa vastaa lääkärimme Harri Selänne. Saatat olla oikeutettu KELA korvaukseen, mikäli hoidolle on lääketieteellinen peruste. Varaa aika lääkärin vastaanotolle asian lisäselvitystä varten.

ohjeita

Täältä löydät ohjeet eri hoitojen osalta. Lue mitä pitää huomioida ennen hoitoon tuloa ja tutustu ennakkoon myös jälkihoito-ohjeisiin.

KLINIKKA GLOW

Klinikka Glow tarjoaa kaikki esteettisen kauneudenhoidon palvelut vuosien kokemuksella ja ammattitaidolla. Meiltä voit varata ajan myös lääkäriin.

Varaa aika:

Yhteystiedot

Väinönkatu 38, 40100 Jyväskylä

0400 314 674

Lataa sovelluksemme