Lankahoidot

Lankahoidot

Meso- ja väkäslangat ovat biohajoavia, polydioxanonesta ( PDO ) valmistettuja, steriilejä ja ohuita lankoja, jotka injektoidaan hoidettavalle alueelle. Langat jäävät ihon alle ja sulavat siellä seuraavien kuukausien aikana, aivan kuten kirurgiset ompeleet leikkaushaavassa.

Sulava lanka stimuloi ihoa uudistumaan ja iho muodostaa alueelle mm. kollageenia ja elastaania, jotka alkavat napakoittamaan hoitoaluetta. Ihon laatu ja väri paranevat, lymfakierto vilkastuu ja pikkuhiljaa iho nuorenee. Vaikutus pysyy víelä kuukausia lankojen sulamisen jälkeen, sillä ihoon muodostuu kudosta tukevaa kollageenia sulaneiden lankojen paikalle. Lankahoidon voi uusia alueesta riippuen jo ennen vaikutuksen täyttä häviämistä ja näin tehostaa hoidon tulosta ja parantaa ihon kuntoa hoito hoidolta. Tulokset ovat pitkäkestoisia ja pysyvät jopa kaksi vuotta.

Langat kiinteyttävät ja kohottavat hoidettavaa aluetta, sekä parantavat raskausarpien ja pigmenttimuutosten ulkonäköä. Lankahoidot eivät kasvata tai muuta piirteitä, eikä iho paksuunnu, vaan säilyttää elastisuutensa.

Lankahoitoalueita ovat esimerkiksi:

– Kulmien kohotus
– Nasolabiaalijuonteet
– Suun- ja silmänympärysjuonteet
– Poskien- ja leukalinjan kohotus
– Otsan juonteiden silotus
– Kasvojen ovaalin kohotus
– Kaksoisleuka
– Raskausarvet
– Kaula- ja dekolteealueen muutokset
– Käsivarsien, lantion, pakaroiden ja vatsan kiinteytys

Ennen lankahoitoa on tärkeää käydä konsultaatiossa, jossa ammattilaisemme varmistaa hoidon sopivuuden sinulle ja suosittelee tarvittavaa lankamäärää, sekä antaa hinta-arvion.
Juuri ennen hoitoa tehdyt tai hoidon jälkeen suunnitellut esteettiset- ja kosmeettisethoidot saattavat aiheuttaa esteen hoidolle. Ennen ja jälkeen lankahoidon on hyvä tauottaa muut hoidot, jotta vältytään komplikaatioilta. Asiasta saat lisätietoja maksuttomassa konsultaatiossa.

Väkäslangat/ COG-langat

Väkäs- eli COG-langat ovat steriilejä, itsestään sulavia lankoja, joissa on pieniä ihoon tarttuvia väkäsiä. Väkäslangat viedään ihon alle kanyylilla ja kudokset painellaan kiinni väkäsiin. Kun langat ovat ihon alla, ne kiristetään mekaanisesti ja piirteet kohoavat välittömästi.
Vaikutus näkyy heti, mutta paranee vielä seuraavien kuukausien ajan, kun langat stimuloivat ihon omaa kollageenin ja elastaanin tuotantoa.

Väkäslangoilla saadaan aikaan suurempia muutoksia, kuin mesolangoilla, jotka on tarkoitettu ihon napakoittamiseen. Veltostuneita ja valahtaneita kudoksia saadaan nostettua ja piirteet kohoavat. Langoilla pystytään nostamaan esimerkiksi alakasvojen piirteitä ja kulmia, sekä tekemään leukalinjan muotoilu.
Lankoja tarvitaan yleensä 2-6 kpl per hoitoalue/puoli, mutta ammattilaisemme suosittelee aina ennen hoitoa sinulle sopivan määrän ja antaa hoidosta hinta-arvion. Hoitotulos on pitkäkestoinen ja saattaa kestää jopa kaksi vuotta. Tätä hoitoa varten iho puudutetaan pistettävällä puudutteella ja on hyvä varautua vähintään viikon toipumisaikaan.

Kuten kaikissa injektiohoidoissa, myös tässäkin hoidossa ovat mustelmat ja turvotus normaaleja jälkioireita. Näihin on hyvä erityisesti väkäslankahoidoissa varautua, sillä kyseessä on invasiivisin hoitomme. Jälkisärkyä ja kireyttä hoidetulla alueella saattaa esiintyä useita päiviä, eikä ole tavatonta, että särky on jopa kohtuullisen kovaa ensimmäisinä päivinä. Myös ihon epätasaisuutta saattaa esiintyä muutamia viikkoja, mutta iho toipuu noin kuukauden kuluessa. Hyvillä jälkihoito-ohjeilla varmistamme turvallisen ja mahdollisimman nopean toipumisen.

Mesolangat

Mesolangat ovat hyvin ohuita itsestään sulavia lankoja, jotka viedään neulalla tai kanyylilla ihon alle. Langat sulavat itsestään ja aktivoivat ihon omaa kollageenin, sekä elastaanin tuotantoa. Veltostunut iho napakoituu ja ihon laatu paranee. Hoito voidaan tehdä niin kasvojen, kuin vartalonkin iholle. Langoilla saadaan napakoitettua esimerkiksi käsivarsien ja pakaroiden ihoa. Mesolangat myös häivyttävät pigmenttimuutoksia ja raskausarpia.

Toisin kuin väkäslangoissa, mesolangoissa ei ole väkäsiä, jotka tarttuvat ihoon, joten mesolangoilla ei voida tehdä mekaanista nostoa. Tuloksia saattaa nähdä heti, mutta lopullinen tulos on nähtävissä viikkojen kuluessa. Tämän hoidon jälkeen maltti on valttia, sillä tulokset syntyvät pikkuhiljaa ihon alkaessa uudistua hoitoalueella. Lankoja käytetään hoidettavalla alueella väkäslankoja enemmän. Hoitoalueesta riippuen lankojen määrä liikkuu kymmenissä.

Lankatyypin ja -määrän osaa ammattilaisemme kertoa sinulle konsultaatiossa. Hoito tehdään yleensä pintapuudutuksessa ja siitä toipuu muutamassa päivässä. Mustelmat, punoitus ja turvotus ovat tyypillisiä jälkioireita, samoin lievä jälkisärky. Nämä oireet kuitenkin helpottavat normaalisti muutamassa päivässä. Lankojen sulaessa iholla saattaa tuntua hetkellistä nipistelyä vielä myöhemminkin. Hoitotuloksen kesto on yksilöllinen, mutta tyypillisesti 8kk-2 vuotta.

ohjeita

Täältä löydät ohjeet eri hoitojen osalta. Lue mitä pitää huomioida ennen hoitoon tuloa ja tutustu ennakkoon myös jälkihoito-ohjeisiin.

KLINIKKA GLOW

Klinikka Glow tarjoaa kaikki esteettisen kauneudenhoidon palvelut vuosien kokemuksella ja ammattitaidolla. Meiltä voit varata ajan myös lääkäriin.

Varaa aika:

Yhteystiedot

Väinönkatu 38, 40100 Jyväskylä

0400 314 674

Lataa sovelluksemme