Täyteaine-

hoidot

Täyteainehoidot

Hyaluronihappo on vettä sitova sokerimolekyyli, jota esiintyy meistä jokaisen kehossa luonnostaan. Hyaluronihapon määrä kehossa vähenee ikääntymisen myötä ja tällöin iho menettää kosteuttaan, sekä kimmoisuuttaan. Käytössämme on useita erilaisia hyaluronihappoa sisältäviä täyteaineita. Täyteaineilla voidaan palauttaa ihoon luonnollista pyöreyttä ja kimmoisuutta tai muotoilla hoidettavaa aluetta, kuten huulia. Suosituimmat käyttökohteet täyteaineelle ovat huulten muotoilun lisäksi nasolabiaali- ja marionettijuonteet, sekä poskien täyttö.

Täyteaineilla voidaan tasapainottaa kasvojen muotoa kokonaisvaltaisestikin yksittäisen hoitoalueen sijaan. Leuan ja leukalinjan muotoilu voidaan yhdistää vaikkapa kyyneluran ja poskien täyttöön, jolloin saadaan aikaan veitsetön kasvojenkohotus tai vähintääkin piristynyt ilme ja nuorekkaat piirteet.

Täyteaineita on useita erilaisia, joista jokaisella on omat käyttökohteensa ja ominaisuutensa. Hoitoalueesta ja toivotusta lopputuloksesta riippuu kuinka paljon ja mitä täyteainetta käytetään. 1 ml täyteainetta riittää täyteläistämään huulia, mutta koko kasvojen täyteainehoitoon tarvitaan jopa 10 ml. Suuremmat hoitokokonaisuudet suoritetaan aina useammalla hoitokerralla. Ammattilaisemme suosittelee hoitoon sopivaa täyteainetta ja hoitotapaa.

Koska kehomme pilkkoo hyaluronihapon, hoidon vaikutus on aina tilapäinen. Vaikutusaika on yksilöllinen ja riippuu hoitokohteesta, sekä käytetystä täyteaineesta. Vaikutus voi kestää muutamasta kuukaudesta jopa kahteen vuoteen.

Täyteaineisiin, kuten kaikkiin injektiohoitoihin kuuluu turvotus- ja mustelmariski. Nämä ovat normaaleja jälkioireita, jotka usein helpottavat parissa päivässä. Toipumisaika kannattaa kuitenkin huomioida hoidon ajankohtaa valitessa.

Huulten muotoilu

Suosituin täyteainehoito on huulten muotoilu. Täyteaineella voidaan tuoda lisää täyteläisyyttä, korjata epäsymmetriaa tai korostaa huulten muotoa. Jokaisen huulet ovat erilaiset ja luovat ainutlaatuisen lähtökohdan hoidolle. Ammattilaisemme suunnittelee hoidon toiveidesi perusteella ja sen miten pääsemme haluttuun lopputulokseen. Yhdellä hoitokerralla huuliin saadaan hienovaraista täyteläisyyttä, suuremmat muutokset vaativat aikaa ja useita säännöllisiä hoitoja. Täyteaineen pysyvyys huulissa on hyvin yksilöllistä, toisella kesto on 3kk ja toisella vuoden. Pysyvyyttä pystytään parantamaan yleensä uusimalla hoito alkuun säännöllisesti. Kun saavutetaan haluttu lopputulos ja pysyvyys, riittää usein ylläpito kevyemällä täyteaineella kerran tai pari vuodessa.

Erityisesti huulten muotoilun jälkeen on hyvä varautua toipumisaikaan. Mustelmat ja turvotus ovat normaaleja injektiohoitojen jälkioireita. Huulten kudokset ovat erittäin herkät ja turvotus saattaa olla voimakastakin. Oireiden voimakkuutta ja kestoa on mahdoton etukäteen ennustaa. Lopullinen hoitotulos on nähtävissä noin kahden viikon kuluttua, kun turvotus kudoksista on poistunut.

Täyteaineen poisto

Toisinaan täyteaineita on tarpeellista liuottaa pois. Syitä voivat olla ei-haluttu lopputulos, aineen sopimattomuus, aineen siirtyminen tai hoidon aikana tapahtuva verisuonen sisäinen injektio. Täyteaineen päätyminen verisuoneen on harvinainen komplikaatiotilanne, jonka tapahtuessa ammattilainen poistaa täyteaineen hyaluronidaasilla asiakkaan turvallisuuden takaamiseksi. Yleensä hyaluronidaasia käytetään kuitenkin epätoivotun lopputuloksen korjaamiseksi. Joissain tapauksissa täyteaine pystytään poistamaan myös mekaanisesti neulaa apuna käyttäen.

Hyaluronidaasi on entsyymi, joka pilkkoo hyaluronihappon välittömästi. Potilaan tulee ennen hoitoa ymmärtää, että volyymi hoitoalueella tulee pienenemään, joka voi johtaa ihon löystymiseen ja esteettiseen muutokseen. Vaikutukset näkyvät nopeasti hoidon jälkeen, mutta muutosta tapahtuu myös hoitoa seuraavien 14vrk aikana. Tapauksesta riippuen, hoito voidaan joutua uusimaan halutun lopputuloksen saavuttamiseksi.

Potilaan tulee harkita lääkärin kanssa hoidon tarve, hyaluronihappo pilkkoutuu ajan kanssa myös luonnollisesti.
Hyaluronidaasille voi olla hyvin allerginen. Mikäli kyseessä ei ole hätätapaus, ihotesti allergisen reaktion varalta suoritettaan ennen toimenpidettä. Ihotesti tehdään injektoimalla hyaluronidaasi ihokudokseen käsivarressa ja tarkkailemalla reaktiota 20min ajan. Myös hoidon jälkeen potilasta tarkkaillaan vastaanotolla vähintään 60min ennen kotiuttamista. Hoitoon varataan noin kaksi tuntia. Hoidon jälkeen voi esiintyä turvotusta, mustelmaa, kutittelua, kipua ja herkkyyttä hoitoalueella. Yleisesti hoidon jälkeisiä oireita on kuvattu lieviksi tai kohtuullisiksi, ja ne helpottavat usein muutaman päivän kuluessa.
Konsultaatio on välttämätön ennen täyteaineen poistoa ja aika hoitoon varataan ainoastaan konsultaatiossa (ei nettiajanvarausta). Hoidetulle alueelle voidaan tehdä uusi täyteainehoito aikaisintaan kuukauden kuluttua poistosta.

ohjeita

Täältä löydät ohjeet eri hoitojen osalta. Lue mitä pitää huomioida ennen hoitoon tuloa ja tutustu ennakkoon myös jälkihoito-ohjeisiin.

KLINIKKA GLOW

Klinikka Glow tarjoaa kaikki esteettisen kauneudenhoidon palvelut vuosien kokemuksella ja ammattitaidolla. Meiltä voit varata ajan myös lääkäriin.

Varaa aika:

Yhteystiedot

Väinönkatu 38, 40100 Jyväskylä

0400 314 674

Lataa sovelluksemme