esteettiset

palvelut

Täyteainehoidot

Hyaluronihappo on vettä sitova sokerimolekyyli, jota esiintyy meistä jokaisen kehossa luonnostaan. Hyaluronihapon määrä kehossa vähenee ikääntymisen myötä ja tällöin iho menettää kosteuttaan, sekä kimmoisuuttaan. Käytössämme on useita erilaisia hyaluronihappoa sisältäviä täyteaineita. Täyteaineilla voidaan palauttaa ihoon luonnollista pyöreyttä ja kimmoisuutta tai muotoilla hoidettavaa aluetta, kuten huulia. Suosituimmat käyttökohteet täyteaineelle ovat huulten muotoilun lisäksi nasolabiaali- ja marionettijuonteet, sekä poskien täyttö.

Täyteaineilla voidaan tasapainottaa kasvojen muotoa kokonaisvaltaisestikin yksittäisen hoitoalueen sijaan. Leuan ja leukalinjan muotoilu voidaan yhdistää vaikkapa kyyneluran ja poskien täyttöön, jolloin saadaan aikaan veitsetön kasvojenkohotus tai vähintääkin piristynyt ilme ja nuorekkaat piirteet.

Täyteaineita on useita erilaisia, joista jokaisella on omat käyttökohteensa ja ominaisuutensa. Hoitoalueesta ja toivotusta lopputuloksesta riippuu kuinka paljon ja mitä täyteainetta käytetään. 1 ml täyteainetta riittää täyteläistämään huulia, mutta koko kasvojen täyteainehoitoon tarvitaan jopa 10 ml. Suuremmat hoitokokonaisuudet suoritetaan aina useammalla hoitokerralla. Ammattilaisemme suosittelee hoitoon sopivaa täyteainetta ja hoitotapaa.

Koska kehomme pilkkoo hyaluronihapon, hoidon vaikutus on aina tilapäinen. Vaikutusaika on yksilöllinen ja riippuu hoitokohteesta, sekä käytetystä täyteaineesta. Vaikutus voi kestää muutamasta kuukaudesta jopa kahteen vuoteen.

Täyteainehoitoihin, kuten kaikkiin injektiohoitoihin kuuluu turvotus- ja mustelmariski. Nämä ovat täyteainehoitojen normaaleja jälkioireita, jotka usein helpottavat parissa päivässä. Toipumisaika kannattaa kuitenkin huomioida hoidon ajankohtaa valitessa. 

Huulten muotoilu

Suosituin täyteainehoito on huulten muotoilu. Täyteaineella voidaan tuoda huuliin lisää täyteläisyyttä, korjata epäsymmetriaa tai korostaa huulten muotoa. Jokaisen huulet ovat erilaiset ja luovat ainutlaatuisen lähtökohdan täyteainehoidolle. Ammattilaisemme suunnittelee hoidon toiveidesi perusteella ja sen miten pääsemme haluttuun lopputulokseen. Yhdellä hoitokerralla huuliin saadaan hienovaraista täyteläisyyttä, suuremmat muutokset vaativat aikaa ja useita säännöllisiä täyteainehoitoja. Täyteaineen pysyvyys huulissa on hyvin yksilöllistä, toisella kesto on 3kk ja toisella vuoden. Pysyvyyttä pystytään yleensä parantamaan, kun täyteainehoito uusitaan säännöllisesti hoidon aloitusvaiheessa. Kun saavutetaan haluttu lopputulos ja pysyvyys, riittää usein ylläpito kevyemällä täyteaineella kerran tai pari vuodessa.

Erityisesti huulten muotoilun jälkeen on hyvä varautua toipumisaikaan. Mustelmat ja turvotus ovat normaaleja injektiohoitojen jälkioireita huultenkin muotoilussa. Huulten kudokset ovat erittäin herkät ja turvotus saattaa olla voimakastakin. Oireiden voimakkuutta ja kestoa on mahdoton etukäteen ennustaa. Lopullinen hoitotulos on nähtävissä noin kahden viikon kuluttua, kun turvotus kudoksista on poistunut.

Täyteaineen poisto

Toisinaan täyteaineita on tarpeellista liuottaa pois. Syitä voivat olla ei-haluttu lopputulos, aineen sopimattomuus, aineen siirtyminen tai hoidon aikana tapahtuva verisuonen sisäinen injektio. Täyteaineen päätyminen verisuoneen on harvinainen komplikaatiotilanne, jonka tapahtuessa ammattilainen poistaa täyteaineen hyaluronidaasilla asiakkaan turvallisuuden takaamiseksi. Yleensä hyaluronidaasia käytetään kuitenkin epätoivotun lopputuloksen korjaamiseksi. Joissain tapauksissa täyteaine pystytään poistamaan myös mekaanisesti neulaa apuna käyttäen.

Hyaluronidaasi on entsyymi, joka pilkkoo hyaluronihappon välittömästi. Potilaan tulee ennen hoitoa ymmärtää, että volyymi hoitoalueella tulee pienenemään, joka voi johtaa ihon löystymiseen ja esteettiseen muutokseen. Vaikutukset näkyvät nopeasti hoidon jälkeen, mutta muutosta tapahtuu myös hoitoa seuraavien 14vrk aikana. Tapauksesta riippuen, hoito voidaan joutua uusimaan halutun lopputuloksen saavuttamiseksi.

Potilaan tulee harkita lääkärin kanssa hoidon tarve, hyaluronihappo pilkkoutuu ajan kanssa myös luonnollisesti.
Hyaluronidaasille voi olla hyvin allerginen. Mikäli kyseessä ei ole hätätapaus, ihotesti allergisen reaktion varalta suoritettaan ennen toimenpidettä. Ihotesti tehdään injektoimalla hyaluronidaasi ihokudokseen käsivarressa ja tarkkailemalla reaktiota 20min ajan. Myös hoidon jälkeen potilasta tarkkaillaan vastaanotolla vähintään 60min ennen kotiuttamista. Hoitoon varataan noin kaksi tuntia. Hoidon jälkeen voi esiintyä turvotusta, mustelmaa, kutittelua, kipua ja herkkyyttä hoitoalueella. Yleisesti hoidon jälkeisiä oireita on kuvattu lieviksi tai kohtuullisiksi, ja ne helpottavat usein muutaman päivän kuluessa.
Konsultaatio on välttämätön ennen täyteaineen poistoa ja aika hoitoon varataan ainoastaan konsultaatiossa (ei nettiajanvarausta). Hoidetulle alueelle voidaan tehdä uusi täyteainehoito aikaisintaan kuukauden kuluttua poistosta.

Lankahoidot

Meso- ja väkäslangat ovat biohajoavia, polydioxanonesta ( PDO ) valmistettuja, steriilejä ja ohuita lankoja, jotka injektoidaan hoidettavalle alueelle. Langat jäävät ihon alle ja sulavat siellä seuraavien kuukausien aikana, aivan kuten kirurgiset ompeleet leikkaushaavassa.

Lankahoidoissa sulava lanka stimuloi ihoa uudistumaan ja iho muodostaa alueelle mm. kollageenia ja elastaania, jotka alkavat napakoittaa hoitoaluetta. Ihon laatu ja väri paranevat, lymfakierto vilkastuu ja pikkuhiljaa iho nuorenee. Lankahoitojen vaikutus pysyy víelä kuukausia lankojen sulamisen jälkeen, sillä ihoon muodostuu kudosta tukevaa kollageenia sulaneiden lankojen paikalle. Lankahoidon voi uusia alueesta riippuen jo ennen vaikutuksen täyttä häviämistä ja näin tehostaa hoidon tulosta ja parantaa ihon kuntoa hoito hoidolta. Tulokset ovat pitkäkestoisia ja pysyvät jopa kaksi vuotta.

Langat kiinteyttävät ja kohottavat hoidettavaa aluetta, sekä parantavat raskausarpien ja pigmenttimuutosten ulkonäköä. Lankahoidot eivät kasvata tai muuta piirteitä, eikä iho paksuunnu, vaan säilyttää elastisuutensa.

Lankahoitoja käytetään paljon erityisesti kulmien kohotukseen, suun- ja silmänympärysjuonteiden poistamiseen, poskien- ja leukalinjan kohotukseen, otsan juonteiden poistamiseen, raskausarpien häivyttämiseen sekä pakaroiden ja vatsan kiinteytykseen.

Lankahoitoalueita ovat esimerkiksi:

– Kulmien kohotus
– Nasolabiaalijuonteet
– Suun- ja silmänympärysjuonteet
– Poskien- ja leukalinjan kohotus
– Otsan juonteiden silotus
– Kasvojen ovaalin kohotus
– Kaksoisleuka
– Raskausarvet
– Kaula- ja dekolteealueen muutokset
– Käsivarsien, lantion, pakaroiden ja vatsan kiinteytys

Ennen lankahoitoa on tärkeää käydä konsultaatiossa, jossa ammattilaisemme varmistaa hoidon sopivuuden sinulle ja suosittelee tarvittavaa lankamäärää, sekä antaa hinta-arvion.
Juuri ennen hoitoa tehdyt tai hoidon jälkeen suunnitellut esteettiset- ja kosmeettisethoidot saattavat aiheuttaa esteen hoidolle. Ennen ja jälkeen lankahoidon on hyvä tauottaa muut hoidot, jotta vältytään komplikaatioilta. Asiasta saat lisätietoja maksuttomassa konsultaatiossa.

Väkäslangat/ COG-langat

Väkäs- eli COG-langat ovat steriilejä, itsestään sulavia lankoja, joissa on pieniä ihoon tarttuvia väkäsiä. Väkäslangat viedään ihon alle kanyylilla ja kudokset painellaan kiinni väkäsiin. Kun langat ovat ihon alla, ne kiristetään mekaanisesti ja piirteet kohoavat välittömästi.
Vaikutus näkyy heti, mutta paranee vielä seuraavien kuukausien ajan, kun langat stimuloivat ihon omaa kollageenin ja elastaanin tuotantoa.

Väkäslangoilla saadaan aikaan suurempia muutoksia, kuin mesolangoilla, jotka on tarkoitettu ihon napakoittamiseen. Veltostuneita ja valahtaneita kudoksia saadaan nostettua ja piirteet kohoavat. Langoilla pystytään nostamaan esimerkiksi alakasvojen piirteitä ja kulmia, sekä tekemään leukalinjan muotoilu.
Väkäslankoja tarvitaan yleensä 2-6 kpl per hoitoalue/puoli, mutta ammattilaisemme suosittelee aina ennen hoitoa sinulle sopivan määrän ja antaa hoidosta hinta-arvion. Lankahoitojen hoitotulos on pitkäkestoinen ja saattaa kestää jopa kaksi vuotta. Väkäkälankahoitoa varten iho puudutetaan pistettävällä puudutteella ja on hyvä varautua vähintään viikon toipumisaikaan.

Kuten kaikissa injektiohoidoissa, myös lankahoidossa ovat mustelmat ja turvotus normaaleja jälkioireita. Näihin on hyvä erityisesti väkäslankahoidoissa varautua, sillä kyseessä on invasiivisin hoitomme. Jälkisärkyä ja kireyttä hoidetulla alueella saattaa esiintyä useita päiviä, eikä ole tavatonta, että särky on jopa kohtuullisen kovaa ensimmäisinä päivinä. Myös ihon epätasaisuutta saattaa esiintyä muutamia viikkoja, mutta iho toipuu noin kuukauden kuluessa. Hyvillä jälkihoito-ohjeilla varmistamme turvallisen ja mahdollisimman nopean toipumisen.

Mesolangat

Mesolangat ovat hyvin ohuita itsestään sulavia lankoja, jotka viedään neulalla tai kanyylilla ihon alle. Mesolangat sulavat itsestään ja aktivoivat ihon omaa kollageenin, sekä elastaanin tuotantoa. Veltostunut iho napakoituu ja ihon laatu paranee. Mesolankahoito voidaan tehdä niin kasvojen, kuin vartalonkin iholle. Mesolangoilla saadaan napakoitettua esimerkiksi käsivarsien ja pakaroiden ihoa. Mesolangat myös häivyttävät pigmenttimuutoksia ja raskausarpia.

Toisin kuin väkäslangoissa, mesolangoissa ei ole väkäsiä, jotka tarttuvat ihoon, joten mesolangoilla ei voida tehdä mekaanista nostoa. Tuloksia saattaa nähdä heti, mutta lopullinen tulos on nähtävissä viikkojen kuluessa. Tämän hoidon jälkeen maltti on valttia, sillä tulokset syntyvät pikkuhiljaa ihon alkaessa uudistua hoitoalueella. Lankoja käytetään hoidettavalla alueella väkäslankoja enemmän. Hoitoalueesta riippuen lankojen määrä liikkuu kymmenissä.

Lankatyypin ja -määrän osaa ammattilaisemme kertoa sinulle konsultaatiossa. Hoito tehdään yleensä pintapuudutuksessa ja siitä toipuu muutamassa päivässä. Mustelmat, punoitus ja turvotus ovat tyypillisiä jälkioireita, samoin lievä jälkisärky. Nämä oireet kuitenkin helpottavat normaalisti muutamassa päivässä. Lankojen sulaessa iholla saattaa tuntua hetkellistä nipistelyä vielä myöhemminkin. Hoitotuloksen kesto on yksilöllinen, mutta tyypillisesti 8kk-2 vuotta.

Konsultaatio

Jopa itse hoitoa tärkeämpi osa hoitoprotokollaamme on konsultaatio. Meille on ensisijaisen tärkeää, että asiakkaanamme tulet kuulluksi ja saat turvallisen, sekä toiveita vastaavan hoitokokemuksen. Konsultaation tarkoituksena on käydä läpi toiveesi hoidon suhteen ja tehdä hoitosuunnitelma, jolla pääsemme tavoitteeseen. Asiakastyytyväisyyden takaamiseksi on tarpeen käydä läpi, mikä on realistinen lopputulos, johon voimme esteettisen kauneudenhoidon keinoin päästä. Haluamme myös varmistaa, että tavoittelemme kanssasi samaa lopputulosta.

Konsultaatiossa käymme läpi hoidon kulun ja toteutuksen, sekä kaikki mieltäsi askarruttavat kysymykset hoidon suhteen. Kerromme toipumisajasta ja jälkihoidosta, jotta voit ajoittaa hoidon niin, että aikaa toipumiseen on riittävästi. Kartoitamme tarkkaan terveydentilasi, lääkityksen, allergiat ja muut mahdolliset vasta-aiheet hoidolle, sekä konsultoimme tarvittaessa lääkäriä, jotta voimme varmistua hoidon turvallisuudesta.

Konsultaatiossa käymme rehellisesti myös läpi hoidon riskit ja mahdolliset komplikaatiot. Esteettiset hoidot eivät saa koskaan mennä terveyden edelle. Hoitovalikoima on laaja eikä sinun tarvitse tietää etukäteen, mikä hoito on sinulle paras vaihtoehto. Ammattilaisemme kertovat konsultaatiossa mistä hoidoista hyötyisit ja saat rauhassa, sekä painostamatta miettiä päädytkö asiakkaaksemme. Emme koskaan suosittele sinulle hoitoa, josta emme usko sinun hyötyvän. Mikäli odotuksesi ovat epärealistiset, hoitoon liittyy riskejä tai koemme, että olet epävarma hoidon suhteen, kieltäydymme tekemästä hoitoa.

Konsultaatio on aina Klinikka Glowssa maksuton ja voit varata sen ajanvarauksesta. Jos et ole käyttänyt palveluitamme ennen tai olet tulossa ensimmäiseen Botuliinihoitoon, täyteaineen poistoon, plasma-pen hoitoon tai väkäslankahoitoon, suosittelemme erillistä konsultaatiota. Mikäli olet käynyt hoidoissa ennenkin tai tiedät tarvitsemasi hoidon, niin voit varata ajan suoraan haluamaasi palveluun. Käymme kaikki tärkeät asiat läpi myös ennen jokaista hoitokertaa.

ESTEETTISET BOTULIINIHOIDOT

Botuliini on lääkeaine, jota käytetään esteettisessä kauneudenhoidossa ilmejuonteiden hoitoon. Botuliinin teho perustuu sen lihaksia rentouttavaan vaikutukseen, kun juonteita aiheuttavat lihakset rentoutuvat, iho palautuu ja juonteet siliävät tai häviävät kokonaan.

Botuliini on usein ainut toimiva hoito otsan vaakajuonteisiin ja kulmien väliin muodostuvan sibelius-rypyn hoitoon. Botuliinilla hoidetaan myös silmäkulmien naururyppyjä, huulen yläpuolen juonteita (tupakkarypyt), kaulan juonteita ja paljon muuta.
Botuliini alkaa toimia lihaksessa 3–7 päivän kuluessa ja hoitotulos on aina väliaikainen, joten hoito tulee uusia säännöllisesti. Vaikutusaika on yksilöllinen, mutta yleensä hoito uusitaan 3-6kk välein.

Vahvat lihakset ja syväksi päässeet juonteet saattavat vaatia alkuun hoidon uusimista useammin, mutta kun haluttu lopputulos on saavutettu, voidaan hoitoväliä yleensä pidentää.
Oikeaa ikää hoitojen aloittamiselle ei ole. Toisen kasvoilla saattaa näkyä ilmejuonteita jo 25- vuotiaana ja toisella vasta 50-vuotiaana. Yksilöllisiä eroja on paljon ja ne syntyvät luontaisesta ilmeikkyydestäsi, ihotyypistä, kasvojen lihaksistosta, geeneistä ja elintavoista.
Hoitoa voidaan käyttää ennaltaehkäisemään juonteita nuorella, mutta ei ole myöhäistä siinäkään vaiheessa, kun juonteet näkyvät kasvoilla lihasten ollessa rentonakin.
Botuliinipistoksista saattaa jäädä pieniä mustelmia ja punoitusta iholle, mutta varsinaista toipumisaikaa hoidolle ei ole.
Ennen ensimmäistä Botuliinihoitoasi varaa aina aika ensin konsultaatioon. Mikäli olet käynyt hoidossa jo aiemmin ja se on sinulle tuttu, voit varata ajan suoraan hoitoon.
Klinikka Glowssa botuliinihoidot tekee aina erikoiskoulutettu terveydenhuollon ammattilainen lääkärin valvonnassa.

Lääketieteelliset botuliinihoidot

Botuliinia käytetään myös lääketieteellisissä tarkoituksissa, esimerkiksi purentafysiologisten ongelmien (bruksismi), migreenin ja liikahikoilun (hyperhidroosi) hoidossa. Botuliinihoito tulee yleensä harkintaan siinä vaiheessa, kun kaikki muut hoitokeinot on kokeiltu ja niistä ei ole saatu riittävää hoitovastetta. Lääketieteellisistä botuliinihoidoista Klinikka Glowssa vastaa lääkärimme Harri Selänne. Saatat olla oikeutettu KELA korvaukseen, mikäli hoidolle on lääketieteellinen peruste. Varaa aika lääkärin vastaanotolle asian lisäselvitystä varten.

Profhilo

Profhilo on täysin uudenlainen ihoa kiinteyttävä hoito, joka on saavuttanut tuloksillaan huikean suosion ja asiakastyytyväisyyden.
Se ei ole täytainehoito, eikä biorevitalisaatiohoito, vaikka sisältääkin ominaisuuksia molemmista. Profhilo sisältää hitaasti vapautuvaa hyaluronihappoa, joka stimuloi ihossa neljää erilaista kollageenia ja elastaania. Profhilo tehokosteuttaa ja vahvistaa ihoa, sekä kiinteyttää veltostuneita kudoksia.

Profhilo injektoidaan hoitoalueelle pinnallisesti ja hoitosarjaan kuuluu kaksi hoitokertaa kuukauden välein. Hoito on asiakkaalle nopea ja helppo. Se ei aiheuta kovaa kipua ja jälkioireet helpottavat nopeasti. Hoidon jälkeen iholle jää pistoskohtiin pienet kohoumat, jotka laskevat alle vuorokaudessa. Profhilo on hyvin siedetty, eikä komplikaaatioita ole juuri raportoitu.
Tulokset ovat pitkäkestoisia ja ilmaantuvat pikkuhiljaa parantuvana ihonlaatuna, sekä napakoitumisena. Suosittelemme ylläpitohoitoa 6kk kuluttua hoitosarjasta. Yleensä tällöin riittää kertahoito.

Hoito voidaan tehdä kaiken ikäisille, mutta eniten siitä hyötyvät +35-vuotiaat, joilla on havaittavissa jo ihon veltostumista. Hoidosta ovat hyötyneet myös nuoremmat jotka kärsivät esimerkiksi kuivasta tai atooppisesta ihosta. Profhiloa voidaan käyttää kasvoille, kaulalle ja dekolteelle.

Vartalon iholle löytyy sarjasta oma hoito Profhilo Body, joka sisältää myös kaksi hoitokertaa kuukauden välein, sekä hoitokertojen välissä käytettävät kotihoitotuotteet. Profhilo Body sopii erinomaisesti käsivarsien, kämmenselkien, vatsan tai polvien veltostuneille ihoalueille. Hoito kiinteyttää velttoa ja ryppyyntyvää ihoa.

Hoidossa on pieni mustelma- ja turvotusriski, mutta pääsääntöisesti hoidosta ei ole nähtävissä jälkiä enää seuraavana päivänä. Varsinaista toipumisaikaa hoidosta ei ole.

PRP-ihonhoidossa

PRP-hoito sopii erinomaisesti ihmiselle, joka ei halua synteettisiä täyteaineita, mutta kaipaa kuitenkin tehokasta hoitomuotoa vaikkapa ikääntymisen merkkeihin. Hoito on täysin luonnollinen ja sen teho perustuu omiin kasvutekijöihisi, tästä syystä allergiset- ja hylkimisreaktiot ovat äärimmäisen harvinaisia.

Hoidon aluksi sinulta otetaan verinäyte. Hoidon tulokset alkavat näkyä noin kahden viikon kuluttua. Parhaaseen ja pitkäkestoisimpaan tulokseen päästään yleensä sarjahoidoilla, jossa hoito uusitaan noin kuukauden välein muutamia kertoja. Tulokset ovat tällöin pitkäkestoisia ja voivat kestää jopa kaksi vuotta.

PRP-hoito soveltuu koko kasvojen ihon tehokkaaseen hoitoon. Hoito on tehokas erityisesti tummilla silmäalusilla ja saattaa olla täyteainetta parempi vaihtoehto. PRP-hoitoa käytetään paljon myös hiuspohjan ongelmien hoidossa. Sillä voidaan onnistua pysäyttämään hiustenlähtö, elvyttämään hiusten kasvu ja sitä käytetään usein hiustensiirron yhteydessä ja hiustensiirron jälkihoitona. PRP- hoito soveltuu auringon vaurioittamalle iholle ja parantamaan ihon kuntoa ja kiinteyttä. Hoidosta on apua myös juonteiden ja arpien hoidossa.

PRP Tules-vammojen hoidossa

PRP-hoito sopii erinomaisesti nivelvammojen hoitoon. Hoito on täysin luonnollinen ja sen teho perustuu omiin kasvutekijöihisi, tästä syystä allergiset- ja hylkimisreaktiot ovat äärimmäisen harvinaisia. 

Hoidon aluksi sinulta otetaan verinäyte. Hoidon tulokset alkavat näkyä noin kahden viikon kuluttua. Parhaaseen ja pitkäkestoisimpaan tulokseen päästään yleensä sarjahoidoilla, jossa hoito uusitaan noin kuukauden välein muutamia kertoja. Tulokset ovat tällöin pitkäkestoisia ja voivat kestää jopa kaksi vuotta.

Klinikka Glown erikoislääkäri Harri Selänne on käyttänyt PRP-hoitoa hyvällä menestyksellä erilaisten Tule-vammojen hoidossa. Tällaisia ovat esim. tenniskyynärpää, akillesongelmat ja polven nivelrikko. Lääkäri Selänne sopii vastaanotolla yhdessä potilaan kanssa, mikä hoito kulloisessakin ongelmassa sopii parhaiten. Lisätietoja nivelten hoidosta saat varaamalla ajan lääkärin vastaanotolle.

Käytämme Regenlabin tutkittuja ja turvallisia tuotteita PRP-hoidoissamme.

Lue lisää nivelten hoidosta PRP-hoitojen avulla harriselanne.fi.

ohjeita

Täältä löydät ohjeet eri hoitojen osalta. Lue mitä pitää huomioida ennen hoitoon tuloa ja tutustu ennakkoon myös jälkihoito-ohjeisiin.

KLINIKKA GLOW

Klinikka Glow tarjoaa kaikki esteettisen kauneudenhoidon palvelut vuosien kokemuksella ja ammattitaidolla. Meiltä voit varata ajan myös lääkäriin.

Varaa aika:

Yhteystiedot

Väinönkatu 38, 40100 Jyväskylä

0400 314 674

Lataa sovelluksemme